Ватикан відкидає спроби ООН втручатися у вчення Церкви
  • Срд, 05/02/2014 - 19:04

ООН звинуватила Ватикан у застосуванні правил, які  уможливили священикам домагання дітей, і закликала надати документацію, що стосується злочинців і осіб, які приховували злочини. У документі критикують позицію Церкви щодо гомосексуалізму, контрацепції та абортів, домагаючись перегляду Її політики, щоб забезпечити права дітей і доступ до медичної допомоги.

Відповідаючи на це, Прес-служба Ватикану повідомила, що Святий Престіл докладно проаналізує зауваги Комітету ООН з прав дитини згідно з принципами міжнародного права, враховуючи також публічні дебати, які відбулися 16 січня.

Апостольська Столиця зауважує, що в деяких пунктах заключних зауважень Комітету ООН з прав дитини в Женеві можна побачити спроби втрутитися у вчення Католицької Церкви про гідність людської особи та користування релігійною свободою.

Водночас, Святий Престіл підтверджує свою підтримку охорони та захисту прав дитини, відповідно до принципів, які поширює Конвенція прав дитини, і моральні та релігійні цінності, що містяться в католицькому вченні.

За матеріалами: wiara.pl