Ватикан викликає до Риму бельгійських монахів, щоб вислухати їх позицію щодо евтаназії
  • Пон, 02/10/2017 - 21:54

Представники Ватикану хочуть особисто почути від членів правління «Братів Милосердя», чому вони наполягають на проведенні евтаназії в їх клініках. Тому викликають їх до Риму для представлення пояснень своєї позиції, яка підтримує політику, що дозволяє лікарям вбивати психічнохворих пацієнтів у клініках, які провадить Церква.

Раніше Папа і Ватикан наказали організації укинути таку політику, оскільки вона противиться вченню Католицької Церкви щодо святості людського життя.

Проте два тижні тому організація публічно відкинула ультиматум Ватикану, а один із членів правління, колишній глава Європейської Ради Герман ван Ромпей, написав у своєму акаунті в Твіттер, що «часи «Рим сказав, справа завершена, давно минули».

Генеральний настоятель чину «Брати Милосердя» брат Рене Стокман, котрий неодноразово заявляв про те, що не згідний із проведенням евтаназії в клініках, зазначив, що запрошення до Ватикану є останнім шансом  для організації, щоб діяти у відповідності для вчення Церкви, інформує Catholic Herald.