Ватикан висловив підтримку кардиналу з Венесуели, до якого на Месу увірвався натовп протестувальників
  • Птн, 28/04/2017 - 09:58

Ватикан висловив слова підтримки кардиналу Хорхе Уроса Савіно з Каракасу через два тижні після того, як натовп ліваків увірвався до базиліки, де він в той час відправляв Літургію.

Як повідомила у соц.мережі Tweeter прес-служба Єпископської конференції Венесуели 26 квітня, «кардинал Уроса отримав телефонний дзвінок з Ватикану із словами солідарності у зв’язку із нападом на храм, а також глибокою кризою, яку переживає народ Венесуели».

Нагадаємо, що натовп протестувальників увірвався до базиліки Св. Терези в середу Страсного Тижня. Ворожо налаштовані прихильники президента Ніколаса Мадуро забігли в храм саме в той час, коли кардинал говорив проповідь. Як повідомляє Catholic Culture, внаслідок нападу кілька осіб отримали поранення.

Уряд Мадуро звинувачує кардинала Уроса Савіно в тому, що він провокує насильство, кажучи, що громадянську непокору можна виправдати, щоб зупинити «перехід Венесуели до диктатури». Коли прихильники Мадуро увірвались до храму, кардинал якраз говорив про небезпеку все більш авторитарного уряду.