Ватикан: з термофутболками в Україну поїдуть також і електрогенератори
  • Чтв, 15/12/2022 - 22:26

Дикастерія харитативного служіння інформує про те, що навіть після відправки вантажу в Україну збірка не зупиниться, бо «зима є тривалою та суворою, потрібно бути готовими реагувати на будь-яку нову потребу».

 

Наступного дня після того, як Папа Франциск звернувся до вірних із закликом скромніше відсвяткувати цьогорічне Різдво, а заощаджені кошти використати на діла солідарності з українцями, які страждають від наслідків війни, Апостольська елемозінерія оголосила про відкриття окремої збірки на краудфаудинговій платформі Eppela, де можна долучитися до придбання термобілизни, яку це відомство Римської Курії збирає для того, щоби передати в Україну для потреб населення, що страждає від наслідків знищення критичної інфраструктури.

На початку грудня кардинал Конрад Краєвський звернувся із закликом до працівників ватиканських відомств і до всіх парафій і чернечих згромаджень в Італії долучитися до збірки термобілизни. «Відповідь людей була дуже великодушною», – сказав він, повідомивши також про відкритість виробників, які частину одягу подарували, а також продали за собівартістю. Крім того, надійшли пропозиції придбати електрогенератори, кілька пристроїв подарували.

Як тільки термофутболки буде зібрано та завантажено разом з подарованими і придбаними електрогенераторами, кардинал Краєвський, який від початку широкомасштабного вторгнення вже чотири рази відвідував Україну, особисто доставить цю допомогу. Але відправка вантажу не означає зупинку збірки, бо як зазначається в комюніке Дикастерії, «зима є довгою та суворою, і необхідно бути готовими до будь-якої іншої потреби». Пожертву можна скласти за посиланням: https://www.eppela.com/projects/9302