Ватикан закликає на канікулах відпочивати шануючи довкілля і ближнього
  • Срд, 02/08/2017 - 18:11

Апостольська Столиця опублікувала спеціальне звернення до туристів. "Відпустка - прекрасний час, який може збагатити наше життя і надати більшої вартості життю ближнього" - йдеться у ньому.

Серпень для багатьох країн є місяцем масових відпусток. Ватикан звернувся до всіх, хто виїжджає на на канікули проводити відпочинок з пошаною до людей, яких доведеться зустріти і до навколишнього середовища. Звернення до Світового Дня Туристики оприлюднив кардинал Петер Тарксон.

- Треба шанувати людину і її майно, поважати працю і гостинність, особливо працівників, яким доводиться виконувати найбруднішу роботу.

- Туристича галузь з огляду на економічну складову може стати потужною допомогою у боротьбі з бідністю, особливо в країнах, в яких подібні проблеми виросли до гігантських масштабів.

- Пріоритетним має бути людський акцент. У центр уваги треба поставити  людину.

На завершення звернення кардинал Тарксон зацитував папу Франциска, зокрема, його слова під час виступу в ООН у вересні 2015: Спільний дім чоловіків і жінок має далі зростати на основі властивого розуміння універсального братерства і поваги до святості життя кожної людини, кожного чоловіка і кожної жінки. Нагадаю, світовий День Туристики припадає на 27 вересня.