Ватикан закликає припинити дискримінацію християн в Європі
  • Птн, 19/04/2013 - 18:25

Ватикан стурбований відсутністю чутливості серед європейського населення до проблеми дискримінації християн у Європі. Представник Держсекретаріату Ватикану отець Флоріан Кольфхаус пояснив у інтерв'ю порталу domradio.de, що, незважаючи на відсутність прямих переслідувань християн за віру, зафіксовані численні факти дискримінації християн у Європі.

Акти вандалізму щодо святинь поступово перетворюються на звичне явище, що регулярно фіксується у різних європейських країнах. Наприклад, у Німеччині щорічно здійснюються від 300 до 400 актів вандалізму в церквах та на християнських кладовищах. Близько 400 випадків дискримінації щодо представників релігійних установ зафіксовано за перші 10 місяців 2012 року у Франції. Статистика інших європейських держав також невтішна.

Повідомлення про протиправні дії щодо християнських установ вкрай рідко публікуються у ЗМІ, з жалем прокоментував о. Кольфхаус. Коли що-небудь подібне трапляється стосовно, наприклад, синагоги, ми спостерігаємо хвилю обурення в ЗМІ. Що ж до християнських храмів і кладовищ, в Європі не вистачає чутливості стосовно антихристиянських акцій, вважає представник Держсекретаріату Апостольської столиці.

«Церкви і цвинтарі – це не звичайні громадські будівлі, як привокзальні туалети, де можна малювати графіті. Чому ми так рідко говоримо про образу релігійних почуттів віруючих?», – запитує о. Кольфхаус. Він вважає, що необхідно привертати увагу до явищ дискримінації на політичному рівні.

За матеріалами www.sedmitza.ru