Ватикан запросили на відкриття Олімпійських Ігор 2018
  • Птн, 02/02/2018 - 17:08

Вперше в історії Міжнародний Олімпійський Комітет офіційно запросив делегацію Святого Престолу взяти участь у відкритті Зимових Олімпійських Ігор, що відбудеться 9 лютого 2018 р. в Пхьончхані, Республіка Корея. Представництво Святого Престолу, очолюване Заступником Секретаря Папської Ради в справах культури монсеньйором Мелькором Санчесом де-Тока, візьме участь як спостерігач в олімпійській сесії – щорічному загальному зібранні членів МОК, що відбуватиметься від 5 до 7 лютого.

«Відкриття Зимових Олімпійських Ігор у Пхьончхані, кілька кілометрів від кордону, що розділяє дві Кореї, наймілітаризованішого кордону світу, набуває особливого унікального символічного значення завдяки присутності спортсменів з Північної Кореї, що братимуть участь в іграх у складі єдиної команди із колегами з Південної Кореї», – зазначив священик в інтерв’ю для «L’Osservatore Romano», додаючи, що, таким чином, «тендітне олімпійське перемир’я дає смогу не втрачати надії на світ без війни, не зважаючи на триваючі конфлікти».

Отож, символічне ватиканське представництво не лише буде присутнім на церемонії відкриття олімпійських ігор, що вже відбулось у Ріо-де-Жанейро 2016 року, але й візьме участь в засіданнях олімпійської сесії. Одночасно, взаємини дружби й співпраці між МОК і Святим Престолом, хоч і без можливості безпосередньої участі «ватиканських спортсменів» в олімпійських іграх, розвиваються через різні проекти, як от Юнацькі Олімпійські ігри, заплановані на жовтень у Буенос-Айресі.