Ватикан запускає новий сайт новин
  • Птн, 15/12/2017 - 10:12

До Різдва Ватикан планує запустити новий вебсайт новин, що міститиме аудіо-, відео- та текстову інформацію шістьма мовами. Сайти Радіо Ватикану та Телевізійного Центру Ватикану залишаються доступними як архіви.

Монс. Даріо Віґано, префект Секретаріату з комунікацій, 13 грудня оголосив, що новий сайт - vaticannews.va – буде запущений у бета-версії «найближчими днями».

Загальне оголошення відбулося через день після того, як Монс. Віґано представив сайт Папі Франциску та міжнародній Раді Кардиналів, пояснюючи ефективність об’єднання різних медіаресурсів Ватикану в один.

За словами монс. Віґано, очікується, що мультимедійний центр налічуватиме близько 350 працівників із 40 мовних програм колишніх Радіо Ватикану та дев’яти інших інституцій – радіо, ватиканської газети, телебачення, видавництва і т.д. – які зараз входять до складу Секретаріату.

Мультимедійний центр розпочне свою працю із 70 людей, що працюють шістьма мовами: італійською, англійською, французькою, німецькою, іспанською та португальською. Вони висвітлюватимуть чотири сфери новин: Папа, Ватикан, Церква і світ.

Ґреґ Берк, керівник прес-служби Ватикану, повідомив журналістам, що новий вебсайт і продакшн-центр є «першим видимим і конкретним виявом» уніфікованого підходу до комунікацій, про який просили Папа і кардинали, інформує Catholic Herald.