Ватикан знову закликав звільнити сирійських митрополитів
  • Птн, 26/04/2013 - 11:43

Святий Престіл знову закликав звільнити двох православних митрополитів сирійського  міста Алеппо (Івана X Язіджі та Ігнатія Заккі I), яких у понеділок викрали невідомі особи. Цього разу до викрадачів звернувся секретар Папської Ради зі сприяння християнській єдності єпископ Брайан Фаррелл. Як повідомляє Радіо Ватикану, він запевнив, що викрадені єрархи у Ватикані добре відомі та шановані.

 

"Ми засмучені викраденням цих двох митрополитів. Ми їх добре знаємо і дуже цінуємо. Це наші друзі. Вони багато разів були тут у Ватикані. Це великий удар для нас. Але це також і символ страждань, які переносять тисячі християн у цьому регіоні. Я хочу нагадати, що обидва митрополити впродовж багатьох років діяли задля миру, ніколи провокували до насилля. Вони прагнули діалогу не лише серед християн, але і з мусульманами, що там живуть. Тому вони заслуговують на повагу. Ми сподіваємося, що їхню гідність поважатимуть і що вони будуть звільнені якнайшвидше."

 

Варто додати, що безпрецедентний, спільний заклик до миру в Сирії видали також учора два єрархи Англії: англіканський Джастін Уелбі та католицький Вінсент Ніколс.