Ватикан: зростає попит на католицьке скаутство
  • Втр, 04/02/2020 - 17:19

Зростає попит на католицьку форму скаутства. У Римі засідало правління Федерації скаутів Європи. Це міжнародна католицька асоціація, офіційно визнана Святим Престолом. Скаути Європи відкрито заявляють про свою приналежність до Церкви та дбають про формування католицької ідентичності своїх підопічних.

Члени засідання правління в Римі розглядали можливість просування цієї форми скаутства і на інших континентах. Сьогодні до Федерації належать організації скаутів з 21 європейської країни, але зацікавлення католицькою формою скаутства виявляють також скаути з США, Канади та Мексики.

Представників Скаутів Європи прийняв кардинал Кевін Фаррел, префект Дикастерії у справах мирян, сім'ї та захисту життя. Він вказав на важливість католицьких скаутських організацій у той час, коли сім’я бореться з різними кризами.

 «У національних організаціях видно, що серед батьків є великий попит на організації, що базуються на християнських цінностях, які чітко виховують людину в її ідентичності як жінки і чоловіка, виховують як свідомого і зрілого християнина, а також як члена суспільства. Це велика цінність для батьків, які щоразу частіше шукають безпечного середовища зростання для своїх дітей, а організації, що належать до Федерації скаутів Європи, саме це забезпечують, –  сказала Катажина Кєлер, віцепрезидент Федерації скаутів Європи. –  З іншого боку, також важливо, щоб у нашій педагогічній роботі скаутські організації не замінювали батьків. Наше завдання – підтримати сім’ї у вихованні».