Ватикан: зустріч дипломатів на тему сирійського конфлікту
  • Птн, 06/09/2013 - 09:51

5 вересня в Ватикані відбулася зустріч між секретарем з відносин з державами архиєпископом Домініком Мамберті і послами країн акредитованих при Святому Престолі. У ній взяли участь більше 70 дипломатів. Під час зустрічі архиєпископ Мамберті пояснив позицію Святого Престолу щодо сирійського конфлікту, а також розповів про мету і значення Дня молитви і посту за мир у Сирії, на Близькому Сході і в усьому світі.

Ватиканський дипломат нагадав про численні заклики пап - Бенедикта XVI і Франциска про припинення кровопролиття в цій країні, місію кардинала Робера Сари, який  відвідав порушені конфліктом регіони і зустрівся з його жертвами, а також про діяльність Апостольського нунція в Сирії архиєпископа Маріо Зенарі, який на місці безперервно нагадує про необхідність пошуку мирного вирішення ситуації.

Архєпископ Мамберті зазначив, що Святий Престол вважає важливим дотримання трьох принципів при пошуку справедливого вирішення конфлікту в Сирії: по-перше - допомоги у встановленні діалогу між конфронтуючими сторонами та сприянню примирення сирійського народу, по-друге - збереження єдності країни і недопущення створення зон для різних компонентів суспільства, по-третє - забезпечення територіальної цілісності країни.

Крім того, ватиканський дипломат нагадав про важливість дотримання прав меншин та релігійної свободи для всіх жителів Сирії. Він зазначив , що необхідно просити лідерів опозиції дистанціюватися від терористів, що діють в країні і протистояти їм.

Після закінчення доповіді архиєпископа Мамберті, відбулася невелика дискусія між учасниками зустрічі. Під час неї виступили більше 10 послів з ​​різних частин світу, а також ватиканські  дипломати.             

За матеріалами http://be.radiovaticana.va