Ватикан: зустріч про глобальні відмінності в охороні здоров'я
  • Чтв, 16/11/2017 - 15:25

У Ватикані 16-18 листопада 2017 р. пройде XXXII Міжнародна конференція, присвячена пошуку рішень для боротьби з глобальними відмінностями в сфері охорони здоров'я. Організатором є дикастерія з служіння цілісного розвитку людини, у співпраці з Міжнародною конфедерацією католицьких закладів охорони здоров'я. Відкриє форум Держсекретар Його Святості Папи, кардинал П'єтро Паролін.

Спектр тем, порушених на зустрічі, дуже широкий: євангелізація та охорона здоров'я, персоналізована і співчутлива допомога пацієнту і його родині, доступ до первинної медико-санітарної допомоги та основних лікарських засобів, вплив фармацевтичних і технологічних інновацій на догляд за хворими, СНІД як модель боротьби з нерівністю у сфері охорони здоров'я, проблеми біоетики і біоправа, апостольство милосердя в навчанні Папи Франциска, охорона здоров'я і субсидіарність в контексті "Caritas in Veritate" Бенедикта XVI.

На форум приїдуть провідні фахівці в сфері медицини з США, Тайвані, Філіппін, Японії, Індії, Швейцарії, Бельгії, Італії, Ірландії, Голландії, Уганди, Буркіна-Фасо, ПАР та Австралії.