Ватиканська бібліотека запустила новий сайт
  • Втр, 28/07/2020 - 11:13

Особливо в цей час пандемії, коли фізична присутність у бібліотеці ускладнюється, завдяки нашому новому сайту хочемо стати місцем зустрічей, співпраці та відкритості, – сказав префект Ватиканської бібліотеки. Її новий сайт vaticanlibrary.va доступний для науковців з 16 липня.

О. Чезаре Пазіні зазначив, що новий сайт бібліотеки має новий графічний дизайн, а доступ до нього набагато простіший, аніж раніше. Він також має багато додаткових елементів, які збагачують його. «З одного боку, він досі є статичним, тобто є тексти для читання та зображення для перегляду, але, і це нове, є також динамічним, тобто дозволяє взаємодіяти з іншими під’єднаними системами».

«Ми є бібліотекарями Папи, тому що бібліотека належить йому і відкрита століттями за його волею. Ось чому можемо реально допомогти зацікавленим, маючи в розпорядженні сучасне обладнання та відразу зробити доступним те, що шукають, та навіть більше. Завдяки сайту хочемо познайомитись, хто ми і що маємо, і завдяки ньому хочемо охопити майже всіх. Папа Франциск часто говорить, що ми повинні йти на периферію, а ми, через сайт, потенційно можемо досягти всіх кордонів і всіх країн світу, близьких і далеких, – наголосив префект Ватиканської бібліотеки. – Звичайно, таким чином не хочемо зменшувати важливість безпосередніх відвідувань тих, хто приходить до нас, ми намагаємось максимально допомогти їм. Особливо зараз, в цей винятковий час пандемії, коли рух обмежений і складніший. Тому наш сайт,  комунікативний, багатий і привабливий, хоче стати місцем приймання інших, співпраці та відкриття».