Ватиканська делегація візьме участь в міжнародному відзначені Дня хворого
  • Чтв, 07/02/2019 - 11:41

Святкування відбудуть в Калькутті в Індії за участі Спеціального Посланця Папи Франциска

У понеділок, 11 лютого 2019 року, відзначатиметься XXVIІ Всесвітній день хворого. Це відзначення у Католицькій Церкві встановив святий Папа Іван Павло ІІ 13 травня 1992 року, призначивши його на день літургійного спогаду Пречистої Діви Марії з Люрду. Зазвичай, відзначення відбувається на місцевому рівні, але періодично організовуються урочисті центральні святкування, які почергово відбуваються на різних континентах. Попередні такі відзначення на всесвітньому рівні були проведені два роки тому в Люрді.

XXVIІ Всесвітній день хворого також відзначатиметься урочисто, а місцем проведення святкувань обрано Калькутту в Індії, що пам’ятає свідчення жертовної любові святої Матері Терези. Папа Франциск призначив свого Спеціального Посланця на ці відзначення. Ним є кардинал Патрік Д’Розаріо, Архиєпископ Дакки. Крім того, від 8 до 12 лютого в Калькутті перебуватиме делегація Дикастерії сприяння цілісному людському розвиткові, очолювана Префектом кардиналом Петером Турксоном.
«В країні, ураженій серйозними проявами нерівності, крайньою бідністю та нестабільними в багатьох випадках санітарно-гігієнічними умовами, Церква хоче таким чином висловити свою турботу про хворих, стражденних, убогих та виключених в світлі досвіду Матері Терези з Калькутти, визнаної святою 4 вересня 2016 року», – читаємо в комюніке Дикастерії.

Програма святкувань

В перший день візиту делегація візьме участь в науковому конгресі, присвяченому богословським підвалинам душпастирства в сфері охорони здоров’я, «Новій хартії медпрацівників» та новим викликам у сфері служіння маргіналізованим бідним. Ввечері відбудеться Свята Меса на гробі святої Матері Терези. Наступного дня заплановані відвідини церковних осередків, які надають медичну допомогу бідним. Передбачені також зустрічі з відповідальними за душпастирство охорони здоров’я. Натомість, 11 лютого в базиліці Святого Розарію відбудеться урочисте святкування XXVII Всесвітнього дня хворого. Святу Месу очолить кардинал Д’Розаріо, а після її завершення буде уділено Святу Тайну Єлеопомазання.