Ватиканська дикастерія зібрала разом віруючих і невіруючих журналістів
  • Чтв, 26/09/2013 - 13:15

У Римі 25 вересня 2013р. пройшла зустріч між віруючими і невіруючими журналістами. Її організувала Папська рада з культури в рамках ініціативи "Двір язичників".

Головними героями зустрічі стали представники друкованої преси, повідомив кардинал Джанфранко Равазі. Голова ватиканської дикастерії, організатор форуму, додав в інтерв'ю Радіо Ватикану, що мова зосередилася в першу чергу на понятті "істини", яка є однією з фундаментальних категорій, насамперед у сфері комунікації. Іншою реальністю, над якою розважали журналісти, була "особа" в контексті етики комунікації. Третій напрямок стосується "релігійного виміру", так як дійсність релігії стає все більш і більш гострою і цікавою останнім часом, підкреслив кардинал. Організатори пропонують журналістам ще раз  задуматися над значенням "слова", так як саме воно може об'єднати віруючих і невіруючих.

Тема чергової зустрічі в рамках "Двору язичників" назріла вже давно, а останнім часом стала як ніколи актуальною − два Папи − Франциск і Бенедикт XVI − "увійшли" безпосередньо на арену масової комунікації. І це, на думку кардинала Равазі, стало уроком не лише для тих, хто в Церкві займається культурою і комунікацією, а й тих, хто веде душпастирство в найбільш широкому сенсі. Душпастирям не потрібно боятися виходити на площу і проникати в "клубок комунікації", вважає голова Папської ради з культури.

Зустрічі форуму "Двір язичників" проходять з травня 2011 р. у різних європейських містах. Головна мета ініціативи − залучити віруючих і невіруючих в діалог. Натхненником проекту став Бенедикт XVI, який у 2009 р. заявив, що Католицькій Церкві потрібно "щось на зразок двору язичників", що існував при Єрусалимському Храмі і був найпершим рівнем наближення до Бога.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va