Ватиканська фінансова розвідка співпрацюватиме з колегами з США
  • Втр, 01/07/2014 - 20:39

Бюро фінансової інформації, орган фінансової розвідки Апостольського Престолу і Держави Ватикан, підписало угоду з обміну інформацією з Бюро з контролю за грошовим обігом США (OCC). Вона стала першою двосторонньою угодою, в якій Бюро фінансової інформації виступає в ролі органу фінансового нагляду та регулятора Апостольського Престолу і Ватикану, що має велике значення для посилення міжнародного співробітництва між Апостльським Престолом і Сполученими Штатами Америки. "Зроблено ще один крок у зусиллях Ватикану в бік вдосконалення системи фінансового регулювання і прагнення до прозорості та міжнародного співробітництва", - сказав Рене Брульхарт, директор ватиканського фінансового органу.

"Апостольський Престіл стає частиною глобальної родини добре регульованих юрисдикцій", - додав він.

Бюро фінансової інформації очікує підписання подальших двосторонніх угод з фінансовими розвідками країн і структурами, які здійснюють нагляд над ринком фінансів. Це дозволить розширити його зусилля по зміцненню міжнародної співпраці, йдеться у спеціальному повідомленні, опублікованому 30 червня 2014р.

Бюро з контролю за грошовим обігом США є незалежним органом в казначействі США і працює над реєстрацією, регулюванням діяльності і контролюванням всіх місцевих банків і федеральних філій та агентств іноземних банків на території Сполучених Штатів.

Бюро фінансової інформації - це компетентний орган Апостольського Престолу і Держави Ватикан, який займається протидією відмиванню грошей і фінансуванню тероризму. Воно виконує подвійну функцію: діє як орган фінансового нагляду і регулювання, а також займається фінансовою розвідкою. Бюро, засноване в 2010 р., з липня 2013 є членом "Групи Егмонт" і вже підписало меморандуми про взаєморозуміння з фінансовими розвідками з більш ніж десятком країн, включаючи Великобританію, США, Францію, Іспанію, Італію і Німеччину.