Ватиканська обсерваторія проведе курси для молоді
  • Втр, 06/05/2014 - 16:59

Ватиканська обсерваторія проведе курси для молодих астрономів на тему "Галактики близькі і далекі, нові стародавні". Заняття почнуться 1 червня 2014р. і триватимуть чотири тижні. У них візьмуть участь 25 студентів та молодих дослідників з 22 країн світу, а також два семінаристи - з Італії і Канади. Вони були вибрані із 100 кандидатів, які подавали свої заявки для участі в ініціативі. Літні курси пройдуть у престижній Астрономічній обсерваторії Ватикану, яка знаходиться на території Папських вілл в Кастель-Гандольфо. Викладачами будуть вчені з США та Великобританії.

"Формування та еволюція галактик - це головний об'єкт вивчення в сучасній астрономії", зазначив директор Ватиканської обсерваторії отець Хосе Габріель Фунеса. Науковці, нові радіотелескопи і космічні телескопи, а також складні цифрові системи піддають сумніву існуючі теорії про нові і стародавні галактики. Курси стануть можливістю поділитися з молодими астрономами результатами останніх досліджень, а також познайомити їх з найсучаснішим астрономічним обладнанням.

Астрономічна обсерваторія Ватикану організовує літні курси для молоді з 1986р. Їх мета - дати можливість поглибити знання, сприяти новим дружнім стосункам і контактам між молодими і досвідченими дослідниками на міжнародному рівні.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va