Ватиканська жандармерія встановлює поглиначі сигналів, які забезпечать конфіденційність Конклаву
  • Птн, 08/03/2013 - 15:58

У Ватикані тривають приготування до проведення Конклаву. Для того, щоб уникнути будь-якого втручання у перебіг голосування, Ватиканська жандармерія працює невпинно вдень і вночі.

У резиденції «Domus Santa Marta», де проживатимуть кардинали в період Конклаву, зачинили всі вікна. Працівники ватиканської служби безпеки перевірили кожну кімнату в пошуках прихованих мікрофонів. Для того, щоб забезпечити подальшу конфіденційність, вони встановлюють поглиначі сигналів.

115 кардиналів-електорів виходитимуть із «Domus Santa Marta» двічі на день, щоб перейти до Сікстинської капели. У цей час Ватиканська жандармерія заблокує доступ до них, щоб уникнути зовнішніх контактів з кардиналами.

Робота Жандармерії нелегка. Вона координує всю роботу з головного офісу. Камери спостереження фіксують усі виходи, площу Св. Петра, купол базиліки, сади і заміську папську резиденцію в Кастель Гандольфо. Камери можуть зафіксувати навіть момент, коли хтось намагається проникнути до Базиліки Св. Петра.

Цими днями працівникам Ватиканської жандармерії доведеться докласти максимум зусиль, оскільки відповідають за безпеку всіх учасників Конклаву саме вони.

За матеріалами Romereports.com

Romereports.com