Ватиканське послання до вчителів-католиків
  • Суб, 17/05/2014 - 00:40

З нагоди європейського конгресу про формацію католицьких вчителів префект Конгрегації католицької освіти написав послання до учасників. Основною думкою цього звернення є слова: «У школах повинна щиритись радість Євангелія!»

«Християнські вихователі позволяють відчути близьку присутність Христа. Вони також є свідками великого насліддя, яке береже Церква. Тому їх праця дає Церкві велику можливість передавання віри, або принаймні ознайомлення з нею» - написав кардинал Зенон Грохолевскі.

Учора на початок зустрічі прибуло 70 учасників, в більшості це відповідальні особи за католицьке шкільництво і душпастирство вчителів з країн Європи.

Організатором зустрічі стала Рада Конференцій Єпископатів Європи. Глава однієї з секцій Ради, відповідальної за освіту, Архиєпископ Марек Єднрашевскі зазначив: «Нам не йдеться лише про те, щоб приготувати «армію вчителів», які становитимуть групи педагогів у католицьких школах, але також для того, щоб формувати вчителів публічних шкіл, … які повинні бути апостолами Христа і не встидатись говорити про Нього навіть серед невіруючих учнів. Бо серед учнів треба запалити прагнення повноти людяності, а цю повноту можна осягнути через відношення до постаті Ісуса Христа. Не всі вірять у нього, як в Божого Сина і Месію, натомість кожен може покликатись на постать Христа, щоб зрозуміти себе як людину».

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va/