Ватиканське телебачення хоче знімати в ЗD
  • Пон, 08/04/2013 - 11:17

Ватиканський телевізійний центр роздумує над можливістю знімати події за участю Папи Римського у форматі ЗD. До цього його спонукало велике зацікавлення трансляціями подій, пов’язаних із відставкою Бенедикта XVI, обранням Франциска та перехідним періодом між двома понтифікатами. Про це розповів директор Ватиканського телебачення, о. Даріо Віґано, в інтерв’ю для агенції Rome Reports. За його словами, найбільшим викликом для них була трансляція відльоту Папи-емерита Бенедикта XVI до Кастель Гандольфо.

«Відліт Папи Бенедикта з Ватикану до Кастель Гандольфо ми знімали 18-ма камерами. Нам також знадобилась одна веб-камерв на гелікоптері, чотири мобільні апаратні та одна велика статична апаратна. Ця трансляція була дуже складною і виснажливою. Однак хочу зазначити, що в результаті глядач був задоволений, оскільки навіть газети «Washington Post», «Huffington Post» та інші видання назвали цю трансляцію медіа-шедевром», – розповів о. Віґано і додав, що завдяки намаганням передати емоції кожного моменту глядачі в усьому світі відчували себе так, наче вони є в Римі.

Ще одним вдалим досягненням, на думку директора Ватиканського телебачення, була трансляція представлення нового Папи на балконі базиліки Св. Петра. «Одну камеру ми розмістили за плечима Папи Франциска. Завдяки цьому можна було бачити не лише самого Папу, але й подивитись на світ з його погляду», – розповів о. Віґано.

Команда Ватиканського телевізійного центру не збирається зупинятись на досягнутому. Наступним кроком має стати трансляція наживо подій у Ватикані у форматі 3D.

За матеріалами Rome Reports, pl.radiovaticana.va