Ватиканські дипломати з візитами в Африці і Азії
  • Пон, 30/01/2017 - 12:32

Два головних ватиканських дипломатів, Держсекретар Його Святості Папи і секретар Святого Престолу у відносинах з державами вирушили в подорож по Африці і Азії.

Кардинал П'єтро Паралін почав свій візит на Чорний континент, який триватиме до 4 лютого 2017 року, з Мадагаскару. У ці дні країна відзначає 50-річчя встановлення дипломатичних відносин зі Святим Престолом. Мета візиту кардинала Держсекретаря в Республіку Конго - підписання рамкової угоди про відносини між Католицькою Церквою і державою. 11-денна поїздка передбачає також короткі зупинки в Найробі та Кенії.

У свою чергу архієпископ Пол Річард Галлахер знаходиться в ці дні в Японії. Його 7-денний візит, який триватиме до 3 лютого, передбачає серед іншого відвідування Хіросіми. Перед своєю подорожжю секретар Святого Престолу у відносинах з державами сказав, що це місце є "символом великого конфлікту і без сумніву реальністю, щодо якої всі ми, як людські істоти, повинні абсолютним чином докласти зусиль, щоб це більше не повторилося".

Ієрарх висловив надію на плідну співпрацю між Святим Престолом і Східньою Державою , коли мова йде про розширення світу і роззброєння ядерних арсеналів. Уже в березні 2016 року, коли міністр закордонних справ Японії Фуміо Кішида був з візитом у Ватикані, архієпископ Галлахер говорив з ним про посилення спільних зусиль у цій галузі.