Ватиканські «мотори розігріваються»
  • Срд, 18/09/2013 - 18:47

Не лише 8 кардиналів із цілого світу, але і глави всіх дикастерій Римської Курії вносять свій вклад у працю над реформою центральних урядів Церкви – стверджує італійський ватиканіст Андреа Торніеллі.

На сторінках порталу Vaticaninsider Торніеллі анонсує, що на запланованій на початок жовтня зустрічі обговорюватимуться багато справ з життя Церкви, крім питання «ватиканського банку». «Мотори розігріваються» - стверджує відомий ватиканіст. Перед формальним початком засідання групи восьми кардинали зберуться на розважання в Римі, щоб зробити зустрічі з Папою якомога ефективнішими.

Першою важливою темою майбутнього засідання буде життя Церкви: колегіальність, відносини між Римом і партикулярними Церквами, відносини між Курією і конференціями єпископів. Друга тема – реформа Римської Курії і структури Держсекретаріату.

Торніеллі пригадав також слова Папи під час зворотної дороги з Ріо де Жанейро про те, що він хотів би обговорити з групою восьми і питання душпастирства подруж, а також що цій темі варто було б посвятити наради Синоду Єпископів.

За матеріалами: http://info.wiara.pl