Ватиканські музеї запрошують на вечірні музичні заходи
  • Нед, 21/04/2013 - 19:23

 З 3 травня до 25 жовтня у Ватиканських музеях починається час вечірніх відвідувань і музичних вечорів. У цей період по п'ятницях  познайомитися з експозиціями музеїв можна буде не тільки в звичайний час, але також і ввечері з 19.00 до 23.00. Крім того, вечірнім гостям пропонується можливість послухати класичну музику в атмосфері давніх станцій Рафаеля і тераси Пінакотеки, у дворі  соснової шишки і в григоріанському музеї світського мистецтва. Музичні заходи відбуватимуться  в п'ятниці з 20.30 до 23.00 год. Заплановано, що пройде 21 концерт, на яких прозвучить музика Брамса, Дебюссі, Бетховена, Респіґі, Мендельсона, П’яццолли та інших композиторів. Їх організовують  у Ватиканських музеях музейний комплекс королівського палацу Венарія-Реалі та Державна консерваторія імені Джузеппе Верді в Турині.

Спеціально для вечірніх відвідувачів дирекція Ватиканських музеїв розробила серію екскурсійних маршрутів, присвячених "музичній іконографії". Перший з них називається "Пінакотека: музика, яку треба побачити", а другий "Григоріанський музей світського мистецтва і Музей Піо Клементина: музичні свідки стародавнього світу".

Познайомитися з більш докладною інформацією про заходи, а також замовити квитки та екскурсії можна на сайті Ватиканських музеїв www.museivaticani.va

За матеріалами http://be.radiovaticana.va