Ватиканські жандарми допомагають жертвам землетрусу в Італії
  • Птн, 26/08/2016 - 10:13

Ще один конкретний знак близькості з боку Папи Франциска до постраждалих від землетрусу – група жандармів Ватикану приєдналась у четвер 25 серпня до команда пожежників Держави-Міста Ватикану, яка від середи бере участь в пошукових роботах та наданні допомоги постраждалим.

Понад 250 загиблих, майже 400 поранених, о та приблизно 2.500 осіб без даху над головою викликав землетрус, що стався в ніч на 24 серпня в центральній частині Італії Найбільше загиблих у містах Аматріче і Аккумолі в провінції Лаціо, а також в Асколі-Пічено в провінції Марке. Згадані містечка з околицями перетворились у руїни. Кількість загиблих постійно зростає, адже невідомо скільки жертв ще залишилось під завалами.

В рятувальних роботах беруть участь численні священики, а також місцеві єпископи. Ординарій дієцезії Рієті Доменіко Помпілі та єпископ Джованні Д’Ерколе з дієцезії Асколі постійно перебувають серед постраждалих, допомагаючи, утішаючи, а також і власноручно розкопуючи руїни. Преосвященний Д’Ерколе розповів, що йому вдалось власними руками викопати з руїн хрест. Його дуже вразило, що у зруйнованому храмі в місцевості Пескара дель Тронто неушкодженим залишився тільки один образ – ікона Божої Матері Неустанної Помочі.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав надіслав листа співчуття кардиналу Анджело Баньяско, Президентові Італійської Єпископської Конференції.