Ватиканський банкір: Церкві необхідна фінансова незалежність
  • Нед, 16/06/2013 - 14:51

 "Церкві необхідна фінансова незалежність", тому створення структур, які цьому сприяють, необхідні і правильні, переконаний Паоло Чіпріані,  генеральний директор Інституту релігійних справ з 2007 року. "Наша мета полягає в підтримці Церкви в управлінні її фінансами", заявив банкір і додав, що ці кошти призначаються "на досягнення найвищих цілей" у благодійній і місіонерській діяльності католиків по всьому світі. Ватиканський банк відрізняється від інших подібного роду структур логікою своєї діяльності. "Хоча всесвітні фінансові установи надають подібні послуги, роблять це з логікою прибутку, а не місії", - зауважив Чіпріані.

 

Існування Інституту релігійних справ, підкреслив ватиканський банкір в інтерв'ю "Il Giornale", забезпечує фінансову незалежність Церкви, яка може виконувати свою місію "не піддаючись тиску з боку третіх країн або сил". Це оцінив також папа Франциск, який заявив, що цінує Ватиканський банк за його служіння і має довіру до людей, які в ньому працюють.

 

Чіпріані нагадав, що зараз робляться великі зусилля для більшої прозорості в діяльності банку. Незабаром постане інтернет-ресурс, який компенсує недолік достовірної інформації про цю ватиканську структуру. Банкір заявив, що колектив з довірою і спокоєм відноситься до перевірок, які відбуваються в банку, оскільки кожен знає, що вони мають на меті підтвердити відповідність діяльності Інституту міжнародним вимогам.

 

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va