Ватиканський єрарх про міжконфесійні та міжрелігійні шлюби
  • Чтв, 04/04/2013 - 23:06

Секретар Папської Ради у справах сім'ї, Архиєпископ Жан Лафіт висловився на тему міжконфесійних та міжрелігійних шлюбів, кількість яких збільшується з кожним роком не тільки в Азії та Африці, але і Європі, й тому вимагає ретельної пастирської опіки.

Єрарх зазначив, що змішані шлюби, які укладаються між двома християнами, наприклад, між католиком і православним або протестантом, не створюють особливих проблем. До того ж це може привести до активної участі в релігійному житті одного з подружжя, а, отже, до еволюції шлюбу та сімейного життя в цілому, – звернув увагу секретар Папської Ради і додав, що шлюб у Католицькій Церкві – це не тільки союз між чоловіком і жінкою, але й Таїнство. Тому, на думку єрарха, не треба баналізувати  змішані шлюби і ставитися до них уважно, зберігаючи церковні приписи.

Більше питань породжують міжрелігійні шлюби, поширені на Близькому Сході та в деяких азіатських країнах. У таких випадках дружина-католичка повинна ознайомити чоловіка-нехристиянина зі своїми зобов'язаннями щодо збереження та сповідування католицької віри і виховання дітей у ній. У мусульмансько-християнському шлюбі саме тут найперше народжується проблема, оскільки ісламська традиція вимагає, щоб мусульманські діти виховувалися в релігії батька-мусульманина. А в країнах, де введено ісламське право, шлюб між християнами і мусульманами навіть заборонено, звернув увагу Архиєпископ і додав, що існує і позитивний досвід в країнах, де співіснування двох релігій було довгим, як у Лівані.

Приводом для висловлення ватиканського єрарха стала публікація дослідження під назвою "Змішані шлюби в Лівані. Реальність і проблеми".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va

 

 

реклама: ми зробимо все, щоб ваш весільний автомобіль у Львові був найкрасивішим, розкішним і урочистим! У нас можна замовити прокат авто на весілля у Львові: лімузини, ретро авто, легкові автомобілі, позашляховики, мінівени, мікроавтобуси, автобуси.