Ватиканський банк перевірить рахунки всіх своїх клієнтів
  • Нед, 02/06/2013 - 20:25

Інститут релігійних справ, більш відомий як Ватиканський банк, проводити ретельну перевірку рахунків всіх 19 тис. своїх клієнтів. Про це розповів директор установи Ернст фон Фрейберг в інтерв'ю італійській "Corriere della sera".
Економіст зізнався, що повна перевірка рахунків та напрямів фінансових потоків Інституту релігійних справ закінчиться до кінця 2013 року і це буде значним кроком до збільшення прозорості роботи структури. Він розповів також, що в результаті перевірок з 1 січня 2013 р. було виявлено лише 7 "підозрілих" фінансових операцій. До 31 липня Ватиканський банк підготує звіт про своїх клієнтів, який буде представлений в організації з боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму "Moneyval".

 

Згідно з слів фон Фрейберга, зараз в Інстутуті релігійний справ діє справжня "команда" фахівців, робота яких реалізується в трьох напрямках: відновлення доброї репутації установи, наближення до міжнародних стандартів у сфері фінансової прозорості та забезпечення стабільної майбутнього банку. Щоб досягти цих результатів, крім команди штатних фахівців, задіяні "зовнішні" організації, які дають необхідні поради, як наприклад "Promontory" - лідер у боротьбі з відмиванням грошей.

 

Німецький економіст, призначений керівником Інституту релігійних справ 15 лютого 2013, нагадав, що з 1 жовтня почне діяти сайт установи, на якому систематично публікуватимуться звіти про його діяльність.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va