Ватиканський банк розпочинає другий етап реформ
  • Втр, 08/07/2014 - 19:33

Про завершення першого етапу запланованих реформ і зміну порядку роботи поінформував 8 липня 2014 Інститут релігійних справ,  відомий під назвою "Ватиканський банк". У ході першого етапу були перевірені всі рахунки. До 30 червня 2014 були заблоковані 1329 індивідуальних та 762 інституційних рахунків. Установа також вирішила припинити близько 3 тис. банківських відносин, які не відповідають встановленим критеріям. На 30 червня у Ватиканському банку було 15495 клієнтів. Вклади, зроблені в ньому, становили 6 млрд. євро.

Інститут релігійних справ оголосив на 9 липня брифінг у прес-центрі Апостольського Престолу, на якому буде представлена нова Наглядова рада та презентовано другий етап реформ установи, який проходитиме під новим керівництвом, у контексті більш широкої реформи економічних і адміністративних структур Апостольського Престолу.

В даний час Інститут обслуговує тільки католицькі установи, духовенство, ватиканських працівників і пенсіонерів, а також послів і дипломатів, акредитованих при Апостольському Престолі.

Торік серйозно впав чистий дохід Ватиканського банку з 86,6 млн. до 2,9 млн. євро. Як підкреслюється, це було пов'язано з необхідністю перегляду і виправлення помилкових інвестицій з минулого. Крім того, Ватиканський банк призначив 54 млн. євро в якості свого внеску до бюджету Апостольського Престолу.