Ватиканський банк вийшов в інтернет
  • Чтв, 01/08/2013 - 17:25

Детальна інформація про структуру та діяльність Інституту релігійних справ, більш відомого як Ватиканський банк, тепер доступна в інтернеті. 31 липня почала діяти інтернет-сторінка установи - www.ior.va. За словами директора банку, Ернста фон Фрейберга, ресурс був створений, щоб інформувати співробітників, клієнтів, Церкву і суспільство про його діяльність, цілі й досягнення в процесі реформування. За словами фінансиста, створення сайту – це ще один крок на шляху до більшої прозорості у фінансовій діяльності Католицької Церкви. Наступним важливим етапом стане публікація річного звіту про діяльність установи.

На сайті www.ior.va можна познайомитися зі структурами, статутом та цілями Інституту релігійних справ, списком послуг, які він надає, керівництвом, кількістю клієнтів і співробітників, основними фінансовими цифрами, досягненнями в процесі реформування, історією установи. У спеціальному розділі, призначеному для ЗМІ, можна познайомитися з новинами і повідомленнями, які стосуються діяльності установи, документами і звітами, включаючи ті, які склав комітет по боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму "Moneyval".

"Наше завдання полягає в такому управлінні Інститутом релігійних справ, щоб він міг відповідати всім міжнародним нормам, щоб був «чистим» Інститутом, Інститутом служіння", - сказав Ернст фон Фрейберг, коментуючи створення сайту, і додав, що це дозволить Папі прийняти правильне рішення щодо майбутнього цієї установи і відповідної форми її діяльності.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va