Ватиканський держсекретар зустрівся з мером Рима
  • Чтв, 08/12/2016 - 08:27

Держсекретар Його Святості Папи кардинал П'єтро Паролін прийняв мера Рима Вірджинію Раджі.

Зустріч була заздалегідь запланована й відбулася 5 грудня 2016 року у Ватикані, повідомили в Залі Друку Святого Престолу. Найближчий співробітник Святішого Отця обговорив із римським мером поточні проблеми італійської столиці.

Це був уже другий візит Вірджинії Раджі у Ватикан з часу її обрання мером Рима в червні 2016 року. 1 липня 2016 року вона зустрічалася з Папою Римським Франциском. Через кілька днів Вірджинія Раджі візьме участь у зустрічі мерів європейських міст, організованій Папською академією наук. Форум на тему допомоги мігрантам та біженцям відбуватиметься у Ватикані 8-9 грудня 2016 року.

37-річна мер народилася в Римі. Вона має юридичну освіту, тривалий час займалася адвокатською практикою. У березні 2011 року вступила в ряди «Руху 5 зірок», заснованого відомим італійським блогером і сатириком Беппе Ґрілло. Уже через два роки була обрана в комунальну раду Рима, де працювала з питаннями освіти та охорони навколишнього середовища. Раджі – перша в історії жінка-мер Вічного міста.