Ватиканський дипломат про пріоритети міжнародної діяльності Святого Престолу
  • Чтв, 07/03/2013 - 18:31

Під час понтифікату Бенедикта XVI ватиканська дипломатія працювала в кількох основних напрямах: захист життя, захист релігійної свободи, виховання до миру і милосердя, захист найслабших верст населення. Про це розповів учасникам Міжнародної конференції "Віра і дипломатія. Міжнародні взаємини Святого Престолу в сучасності", яка відбувається в Мілані, Архиєпископ Домінік Мамберті, секретар Апостольської Столиці у справах взаємин з державами. Він наголосив, що міжнародна діяльність Ватикану базується на соціальному вченні Церкви.

Дипломат пригадав один з основних напрямків діяльності Святого Престолу: захист релігійної свободи у часі нових викликів. Він розповів, що ватиканська дипломатія прагне повсюдно забезпечити право католиків на визнання своєї віри, викладання своєї соціальної доктрини, моральну оцінку проблем, що стосуються політичного порядку, коли фундаментальні права людини і спасіння душ цього потребують.

Сьогодні Святий Престіл має двосторонні взаємини з 180 державами, повідомив Архиєпископ Мамберті. У центрі дипломатичної діяльності Святого Престолу є також і взаємини з Міжнародними організаціями, особливо ООН, ЮНЕСКО, ФАО, додав він. Секретар Апостольської Столиці у справах взаємин з державами зазначив, що пріоритетними напрямками роботи ватиканської дипломатії є також: боротьба з корупцією, криміналом, виробництвом і обігом наркотиків, а також уникнення розділення і напруженості, що є небезпекою для суспільства в його розвитку і мирному співіснуванні.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va