Ватиканський дипломат про реформу Європейського Союзу
  • Втр, 05/07/2016 - 17:51

Шок, який був викликаний виходом Великобританії з Європейського Союзу, повинен привести до реформи його структур і точного визначення мети, вважає секретар Святого Престолу з відносин між державами архієпископ Пол Річард Галлахер.

В інтерв'ю для прес-агентства «AFP» ієрарх торкнувся також проблеми функціонування ООН і питання корупції в Африці.

Говорячи про відношення Святого Престолу і Папи до референдуму у Великобританії, глава ватиканської дипломатії відповів, що Апостольська Столиця повністю поважає рішення населення цієї країни. Архієпископ, однак, нагадав, що з самого початку Ватикан підтримав спільний європейський проект.

«Ми сподіваємося, що спільні цілі європейського проекту можуть бути захищені, збережені і навіть посилені. Папа Франциск вважає, що Європа потребує радикальної реформи, а також підтвердження її традиційних цінностей і цілей. Йдеться також про заохочення європейських лідерів, щоб більш уважно слухали один одного, щоб керовані ними народи більшою мірою знаходили своє відображення в рішеннях на загальному рівні», — сказав ієрарх.

Представник Святого Престолу нагадав, що Святий Отець хоче, щоб дипломатія у центр своїх зусиль завжди ставила людину, намагаючись дійти до простих людей. Папа прагне спонукати до хороших ініціатив, які допоможуть людям досягти реального прогресу, не тільки матеріального, але й духовного, - додав архієпископ.
Секретар Святого Престолу з відносин з державами підкреслив, що Апостольська Столиця хоче, щоб африканськими країнами правили хороші уряди. Ієрарх зазначив, що корупція часто має зв'язок з діяльністю зовнішніх факторів. «Там, де існує велика вірність конституційним принципам, майбутнє видається більш перспективним. Це не обов'язково означає більший добробут, але і дає потенціал для створення здорового суспільства», — сказав архієпископ Галлахер.