Ватиканський дипломат: свобода релігії ‒ "лакмусовий папірець" для всіх інших прав людини
  • Пон, 16/12/2013 - 13:14

Секретар з відносин Святого Престолу з державами архиєпископ Домінік Мамберті під час своєї промови в Сполучених Штатах назвав свободу релігії найбільш важливим правом людини. Це "лакмусовий папірець" для всіх інших прав людини, сказав він під час візиту в Джорджтаунському університеті у Вашингтоні.

Досвід показує, що розквіт людського суспільства завжди був пов'язаний з релігійною толерантністю, зазначив архиєпископ у своїй промові, опублікованій Святим Престолом 14 грудня 2013 року.  Саме християни страждають у всьому світі від наростаючих дискримінацій та насильства.

Архиєпископ заперечив звинуваченнями, що, мовляв, християнство саме спричинилося до пригнічення та насильства. Навчання Ісуса невіддільне від свободи. Ідея прав людини заснована на християнському контексті. Віра і розум повинні знаходитися в постійному зв'язку, оскільки релігія є необхідним коригувальним фактором для людини, але ніколи не може стати просто ідеологією, зазначив секретар з відносин Святого Престолу з державами.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va