Ватиканський дипломат заохочує ООН до дії: необхідно стримати злочини проти людства
  • Срд, 10/09/2014 - 15:34

Перед обличчям злочинів проти людства міжнародна спільнота повинна вжити заходів з метою викорінення їх причин. Не можна обмежуватись лише словами, але необхідно покінчити з конфліктами, які стоять у їх витоків – говорив у Женеві постійний спостерігач Апостольської Столиці при місцевому осідку ООН. На форумі Ради з прав людини Архиєпископ Сільвано Томазі говорив про злочини, до яких доходить через конфлікти.

Ватиканський дипломат також взяв участь у дебатах на тему сучасних форм рабства. Він визнав, що деякі особливо жорстокі форми рабства викликають зацікавлення ЗМІ і громадської думки. Так було, наприклад, з викраденням жінок бойовиками т.зв. ісламської держави в Іраку чи Боко Харам в Нігерії. Загальне обурення викликає також використання дітей в якості живих щитів у збройних конфліктах. За словами Архиєпископа Томазі, Апостольська Столиця хоче звернути увагу на більш тонкі форми рабства. В якості прикладу він навів майже 6 мільйонів дітей, котрих змушують до рабської праці.

Ватиканський дипломат наголосив, що Папа Франциск приділяє велику увагу боротьбі з рабством. І саме цій тематиці буде присвячений найближчий Всесвітній День Миру, що проходитиме під гаслом «Вже не раби, а брати і сестри».