Ватиканський дипломат зустрівся з заарештованим священиком в Білорусі
  • Суб, 26/10/2013 - 19:53

Апостольський нунцій в Білорусії архиєпископ Клаудіо Гуджеротті 25 жовтня 2013 зустрівся з о. Владиславом Лазарем, який вже кілька місяців перебуває у слідчому ізоляторі КДБ в Мінську. Як повідомляє інтернет -портал Католицької Церкви в Білорусії (catholic.by), о. Лазар, попри все, настроєний рішуче. Як сказав він сам під час зустрічі з Ватиканським дипломатом, "арешт не завадив йому жити глибоким духовним досвідом". Священик зізнався, що "є патріотом, любить Білорусь, чекає справедливого рішення" і "пробачив тим, хто став причиною його страждань".

Зустріч тривала близько години і відбувалася у присутності відповідального за слідство і представника Міністерства закордонних справ Білорусії, який виконував обов'язки перекладача.

Апостольський нунцій запевнив арештованого священика в особистій близькості папи Франциска і всієї Католицької Церкви в Білорусії. Він передав о. Лазарю подарунок Понтифіка - вервичку. О. Владислав попросив про молитву за нього і зазначив, що відчуває близькість Католицької Церкви.

Розмова носила неформальний, братський характер і закінчилася побажанням, щоб слідство було завершено якомога швидше.

За матеріалами be.radiovaticana.va