Ватиканський геліпорт допоможе рятувати дитячі життя
  • Птн, 17/07/2015 - 19:38

Ватиканський геліпорт буде використовуватися для порятунку дитячих життів. 17 липня 2015 р.  була оприлюднена інформація про підписання угоди між Губернаторатом Держави Ватикан і римським педіатричним госпіталем "Дитятко Ісус" (Ospedale Pediatrico Bambino Gesù) про використання в медичних цілях вертолітного майданчика, розташованого у Ватиканських садах. Договір, підписаний керівництвом двох установ, був затверджений Державним секретарем Його Святості, кардиналом П'єтро Пароліном.

Губернаторат висловив згоду на цілодобові посадку і зліт вертольотів і переміщення в межах Держави Ватикан машин швидкої допомоги в серйозних і надзвичайних ситуаціях загрози життю дітей або у випадках, пов'язаних з пересадкою органів. Таким чином, Ватиканський геліпорт буде включений в регіональну мережу управління в надзвичайних ситуаціях.

Дізнавшись про це, Папа Франциск висловив своє задоволення і підтримку угоди, яка буде служити великою допомогою дітям, говориться в спеціальній заяві, поширеній 17 липня 2015 р. у Ватикані.

Президент педіатричного госпіталю "Дитятко Ісус" Маріела Енок висловила подяку Святому Престолу, Державному секретаріату і Губернаторату за можливість, дану медичному закладу, швидко доставляти малих пацієнтів з території всієї Італії. "Це важливий жест благодійності, який є реакцією на фундаментальні потреби здоров'я", - зазначила президент і додала, що ця угода врятує життя багатьох дітей.

Лікарня "Дитятко Ісус" була заснована в 1869 для лікування бідних дітей в Римі. Це була перша дитяча клініка в Італії. У 1924 р вона була передана під управління Святого Престолу і в даний час знаходиться під особистим патронатом Папи. Лікарня є провідною педіатричною установою Італії і одним з кращих центрів дитячої трансплантології в Європі.