Ватиканський єрарх: Бенедикт XVI завжди дивував і вражав
  • Суб, 02/03/2013 - 11:06

Архиєпископ Фізікелла, глава Папської Ради з нової євангелізації зазначив, що образ "папи-консерватора", який був створений навколо Бенедикта XVI від самого початку його понтифікату, не відповідає дійсності. "У його понтифікаті було багато нового", - сказав він і навів кілька прикладів. Новим було те, що Римський Понтифік написав книгу, в якій представив своє приватне бачення особистості Ісуса Христа. У ній  не представлене офіційне навчання Церкви, а лише результат власних досліджень Бенедикта XVI, і таким чином її зміст може бути предметом дискусій.

Іншим важливим аспектом понтифікату Бенедикта XVI Архиєпископ Фізікелла назвав його заклик переосмислити навчання II Ватиканського Собору і позбутися поверхневого розуміння рішень, прийнятих на ньому. Також єрарх згадав, про прагнення Бенедикта XVI налагоджувати відносини з нехристиянськими релігіями і про візит в мечеть, в яку він увійшов без взуття.

"Якщо ми переглянемо вісім років понтифікату, то побачимо, що Папа завжди дивував і вражав, а також, як і під час своєї останньої аудієнції, показував просту і обеззброюючу глибоку людяність», - сказав голова ватиканської дикастерії.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va