Ватиканський єрарх: Папа за союз душпастирства і теології
  • Суб, 20/08/2016 - 16:31

Папа Франциск хоче, щоб вся Церква і всі її члени нахилилися над ранами і проблемами сучасного суспільства, зауважив Архиєпископ Вінченцо Палья, новопризначений голова Папської академії «Pro Vita» і Великий канцлер Папського інституту Івана Павла II.

Звертаючись до єрарха 17 серпня 2016 р Франциск закликав, щоб підлеглі йому структури, сприяли розширенню католицького вчення, відповідаючи на виклики сучасної культури і пам'ятаючи, що в богословських дослідженнях не повинні ігноруватися «душпастирська перспектива і увага до ран людства».

За словами Архиєпископа Палья, Франциск хоче, щоб існував союз між практикою душпастирського життя і богословськими дослідженнями, «які повинні рахуватися з новими горизонтами, новими перспективами і новими викликами, які суспільство постійно ставить перед Церквою і які є особливо гострими в цьому новому тисячолітті».

«Папа не хоче сліпого душпастирства і суто теоретичної теології. Він хоче, щоб  вся Церква і всі її члени нахилилися над сучасним суспільством, щоб ласка і милосердя Господа втішали його, оздоровляли, допомагали і вели усіх шляхом до повноти Царства», - сказав єрарх.

Призначення Архиєпископа Палья на посаді голови Папської академії «Pro Vita» і Великого канцлера Папського інституту Івана Павла II, побічно пов'язане з припиненням існування Папської ради у справах сім'ї, яку до того часу він очолював. Проблематикою сім'ї буде відтепер займатися новостворена дикастерія у справах мирян, сім'ї та життя.