Ватиканський єрарх: сьогодні людина втратила сенс святості життя
  • Суб, 23/02/2013 - 09:51

Сьогодні людина втратила сенс святості життя і в ньому немає більше місця для віри. Сучасна людина займається скоріше собою і покращенням гіпотез своєї гідності, - вважає єпископ Ігнасіо Караско де Павло, глава Папської академії життя. З 21 лютого в Римі проходить генеральна асамблея цієї дикастерії.

В інтерв'ю "L'Osservatore Romano" єрарх зазначив, що учасники форуму хочуть обговорити те, як повернути людському життю таку важливу його складову, як святість. "У концепції святості знаходиться весь сенс християнського таїнства", - нагадав єпископ. За його словами, тут йдеться про такі негативні соціальні феномени як: аборт і евтаназія, генетичні маніпуляції і насильство над жінками та дітьми, маргіналізація слабких. Члени Папської академії життя обговорять ситуацію молодих людей, майбутнє яких знаходиться в небезпеці у зв'язку з відсутністю у них впевненості і надії на майбутнє.

Єпископ вважає, що політика деяких країн з так званим контролем за народжуваністю, свідчить про те, що, де немає віри, немає і концепції святості життя, немає розуміння того, що життя не є власністю людини, а тим більше політичної влади. Робити аборти - значить убивати майбутнє країни. "Це може статися і трапляється тільки тоді, коли Бога витісняють з горизонту людського життя, якщо немає переконання в тому, що життя святе, оскільки походить від Бога Творця", - переконаний глава Папської академії життя.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va