Ватиканський єрарх закликав допомагати Папі підтримувати потребуючих
  • Срд, 25/06/2014 - 20:29

Допомагати Папі підтримувати інших, – так Архиєпископ Анджело Бечу, субститут Святого Престолу, охарактеризував мету збору пожертв, який щорічно проводиться у всіх парафіях світу у свято святих апостолів Петра і Павла 29 червня.

В інтерв'ю агентству «SIR» ватиканський єрарх розповів, що традиція збору пожертв для Наступника св. Петра сягає своїм корінням ще в часи ранньої Церкви. «Це акт любові до Папи і Церкви. Звичайно, існує багато благодійних ініціатив, і ми повинні радіти цьому. Але збір пожертв для Наступника св. Петра виділяється тим, про яких піклується Папа і Церква в усьому світі», – наголосив Архиєпископ Бечу.

На думку ватиканського єрарха, ця традиція має два фундаментальні елементи: по-перше, вона наголошує на повсюдності Церкви, бо пожертвування збирають усюди – від великих соборів до маленьких периферійних парафій, а по-друге – єдність, бо незважаючи на кількість зібраних грошей, важливим  є щира участь в ініціативі.

Архиєпископ Бечу нагадав про особливу турботу Папи Франциска про бідних, на потреби яких виділяється значна частина пожертв, які надходять до Ватикану. Субститут Святого Престолу побажав, щоб збір пожертв у свято святих апостолів Петра і Павла,став можливістю висловити свою близькість Папі Франциску з боку всіх віруючих, і щоб пожертвування грошей було поєднано з молитвою за нього. «Це буде вираженням тієї любові, про яку Святіший Отець не втомлюється просити всіх, кого зустрічає: ніхто не є настільки бідним, щоб не мати можливості подарувати її», – сказав Архиєпископ Бечу.