Ватиканський кардинал: Бергольйо - це чистота буття
  • Чтв, 21/03/2013 - 21:29

"Можливо, ви мені не повірите, але останній конклав був дуже чітким, як завжди, в усі часи", – сказав кардинал Джованні Лайоло, колишній глава Папської комісії у справах Держави Ватикан в інтерв'ю італійському виданню "La Stampa". Єрарх категорично заперечив, що нібито під час конклаву утворилися ворожі  фракції. За словами колишнього глави ватиканської дикастерії, це просто вигадка журналістів.

Говорячи про нового Папу, кардинал Лайоло зазначив, що це дуже освічена людина, яка, між іншим, навчалася у Німеччині та добре розуміє ситуацію, культуру, проблеми багатьох частин світу. "Бергольйо – це чистота буття. (...) Він не наївний: розуміє проблеми світу", – поділився єрарх. За його словами, Понтифік дасть великий імпульс Церкві в несенні всьому світу Доброї Новини спасіння, братства, внутрішнього миру, примирення з Богом і між собою.

"Сподіваюся, що цей імпульс посприяє забуттю всіх проблем і браку згоди, які існували в минулі роки і виникли не з вини Папи-емерита, який отримав їх у спадщину", – сказав єрарх. Він також зазначив, що йому сподобалося прохання про молитву, яку Папа Франциск спрямував з балкона базиліки св. Петра до віруючих. "Це було щось прекрасне, дуже-дуже добре", – сказав кардинал Лайоло.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va