Ватиканський кардинал: новий Папа повинен вміти слухати і співпереживати
  • Суб, 23/02/2013 - 16:35

Новий Папа повинен бути перш за все свідком віри, здатним слухати і вести діалог; повинен знати, як принести любов і радість у світ, бути в змозі користуватися досвідом своїх співробітників і призначати в Римську курію персонал вищого професійного і духовного рівня, – вважає кардинал Франческо Коккопальмеріо . Італійська «La Repubblica» взяла інтерв'ю у глави Папської ради з інтерпретації законодавчих текстів. Єрарх зазначив, що кардинали готуються до конклаву дуже відповідально, "вони живуть вірою і спокоєм у цей час", "знаючи, що це історичний момент для Церкви, особлива духовна подія. Все інше відходить на другий план".

"Конклав – це не політична подія, це, перш за все, момент віри, коли вибирається особа нового Папи, який буде перш за все свідком віри", - зазначив італійський кардинал. Бути свідком віри, за його словами, "означає бути особою, що має особистий і живий контакт з Господом".

Кардинал Коккопальмеріо сподівається, "що наступний Папа буде мати глибокі людські якості, позначені емоційністю". "Я думаю про Папу, який точно знає, як принести любов і радість усім, як принести мир. Він повинен мати, зокрема, дар слухати і співпереживати проблемам людей в їх радощах та прикрощах. У кінцевому рахунку, він має бути вселенським Пастирем, сповненим людяності, чуйності, слухання", - підсумував ватиканський кардинал.

Він також висловив думку, що новий понтифік займеться реформами в Римській курії, де "повинні працювати технічно і духовно висококваліфіковані" кадри, які "зможуть реально допомогти Папі і застосувати на практиці його авторитетні поради". Ще одним викликом для нового Понтифіка стануть відносини зі світом. "Думаю, що новий Папа буде здатний почути те хороше, що є в сучасному світі, навіть поза Церквою", - сказав кардинал Франческо Коккопальмеріо.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va
 

quot;означає бути особою, що має особистий і живий контакт з Господом