Ватиканський кардинал про ненависть джихадизму до християн
  • Чтв, 19/11/2015 - 22:32

Терористичні акти в Парижі є для голови Папської ради сприяння християнській єдності, кардинала Курта Коха виразом пов'язаної з джихадизмом ненависті до християнства. У ході дискусіі в Базелі, ватиканський єрарх наголосив, що переслідування, свідками якого ми є, мобілізує християн до єдності. Це мучеництво приховує в собі величезну трагедію, але й обітницю, тому що "в небесах всі християнські мученики живуть у повній спільності".

"Справа в тому, що переслідувачі вважають християн єдиним цілим. Таку зовнішню оцінку, яка, на жаль, не має нічого спільного з реальністю, кожен християнин повинен прийняти з почуттям сорому", - сказав кардинал Кох під час зустрічі з представниками Швейцарської Ради Євангельських Церков. Він нагадав, що поділ християн є "великою перешкодою для євангелізації світу", але подолання цих розбіжностей справа важка.

Під час зустрічі в Базелі ватиканський кардинал повідомив, що в даний час займається питанням великого ювілею зняття Папою екскомуніки з православних. 50-річчя цієї знаменної події припадає на 7 грудня 2015р. З цього приводу пройдуть численні торжества.

Також набирає обертів підготовка до ювілею Реформації в 2017 р, і тут, за словами голови Папської ради, важливо зрозуміти, як самі протестанти дивляться на Реформацію сьогодні. Він переконаний, що цей ювілей - шанс для екуменізму, і цю можливість слід використовувати. Католицька Церква вважає, що мета не тільки у взаємному визнанні, але в єдності у вірі, що, на жаль, підтримують не всі протестантські спільноти.