Ватиканський кардинал зустрівся з Патріархом РПЦ
  • Суб, 02/11/2013 - 18:45

1 листопада 2013 року в Москві відбулася зустріч Патріарха Московського Кирила з колишнім главою Папської ради з культури кардиналом Полем Пупаром. Ватиканський єрарх брав участь у російсько-італійському симпозіумі з економічної етики, присвяченому темі "Корпоративна соціальна відповідальність в сфері освіти".

Глава Російської Православної Церкви підкреслив важливість порушеної на симпозіумі теми, зазначивши також, що в даний час в Російській Православній Церкві освітнім питанням приділяється особлива увага. Це викликано, зокрема, тим, що швидкі економічні, соціальні та політичні зміни в Росії, в Європі та в світі поставили перед Церквою завдання реформування всієї системи богословської освіти. Патріарх Кирил зазначив, що головною проблемою і головним викликом є питання пастирського характеру, яке суспільство та індивіди спрямовують сьогодні на адресу Церкви, передає прес-служба Патріарха Московського.

У свою чергу кардинал Поль Пупар зазначив, що Церква, звертаючись до сфери освіти та підприємництва намагається, в першу чергу, допомогти самому суспільству в його правильному розвитку. Бізнесу необхідно пам'ятати, що крім прибутку існують ще такі поняття, як відповідальність і справедливість. Тільки тоді, коли всі суспільні сили, в тому числі й в сфері економіки, будуть відповідально здійснювати свою діяльність в ім'я справедливості, суспільство дійсно зможе успішно розвиватися, вважає ватиканський кардинал.

Єрархи погодилися, що відстоювання етичних принципів у соціально-економічній сфері є плідною темою для широкого співробітництва між Російською Православною і Католицькою Церквою.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va