Ватиканський кардинал звернувся до світських посвячених віруючих
  • Нед, 25/08/2013 - 11:05

Світські посвячені особи повинні бути чоловіками і жінками, які йдуть на "екзистенційні периферії", - зазначив кардинал Брас де Авіс, префект Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя. Кардинал взяв участь у конференції присвяченій світським інститутам посвяченого життя, яка пройшла з ініціативи Конференції єпископів Іспанії в Мадриді. Ці інститути є об'єднаннями затвердженими церковною владою. Їх члени присвячують своє життя Богові через публічне складання євангельських обітів: бідності, послуху і чистоти. Однак, на відміну від монахів, вони не живуть разом.

Зміст промови представника Святого Престолу до учасників іспанського форуму наводить "L'Osservatore Romano". У ній кардинал Брас де Авіс зосередився на трьох поняттях: зустріч, спасіння і надія.

"Християни повинні бути людьми зустрічі", - сказав він. "Особливість вашого покликання полягає в тому, що ви непомітні і не маєте місії типової для монахів або рухів. Образом вашої особливої форми освячення є сіль, яка розчиняється і дає смак, або дріжджів – які зникають зміцнюючи тісто ", - сказав кардинал. Він нагадав, що покликання посвячених віруючих: бути серед інших без зовнішніх особливостей, щоб не створювати дистанції, яка може віддалити; бути поряд з іншими, щоб допомагати у пошуку відповідей на маленькі і великі виклики нашого часу. Кардинал підкреслив: важливо зберігати свідомість, що мета посвячених – життя для інших.

Кардинал де Авіс нагадав також про необхідність оголошувати новину про милосердя Бога, про те, що Він спасає: не вбиває, не засуджує, а тільки любить. За словами єрарха часто причиною закритості на любов Бога є переконаність у тому, що Бог любить тільки досконалих і тільки за наші заслуги. "У глибині ми не приймаємо нашого створення, яке необхідне, щоб мати потребу в Богові і таким чином в інших", - сказав він.

Ще одним завданням посвячених віруючих кардинал де Авіс назвав "пробудження надії" в сучасників, особливо важливе в актуальному світі повному невпевненості, недовіри і відчаю. За словами кардинала сьогодні для світу фундаментально важливою є надія, про яку свідчать християни.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va