Ватиканський Телецентр: плани і нововведення
  • Суб, 29/06/2013 - 23:28

Про нововведення та плани Ватиканського Телевізійного Центру (CTV) розповіли 27 червня в прес-службі  Святого Престолу голова Ради директорів телецентру Ватикану Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі та генеральний директор монс. Даріо Едоардо Вігано. Йдеться про новий технічний центр «Master control room» з поліпшеною обробкою цифрових сигналів, а також угоду про співпрацю з аргентинським телевізійним «21-м каналом». Папа Франциск сприйняв цю новину з великою радістю.

Проект модернізації був запроваджений в життя у співпраці з корпорацією «Sony», – сказав генеральний директор Ватиканського Телецентру. – Серед його явних переваг – обмін і каталогізація зображень і звукозаписів. У зв'язку з цим нововведенням відремонтують приміщення цінного архіву телецентру, в якому зберігаються мультимедійні хроніки Понтифікатів Івана Павла II, Бенедикта XVI і Франциска. Цьому почину відповідає договір, підписаний з аргентинським телевізійним «21-м каналом»: серед пунктів співпраці є придбання архіву про діяльність кардинала Хорхе Бергольйо до 13 березня, – дня його обрання Папою, – з правом публікації в Італії і в Європі.

Монс. Вігано навів слова Папи Франциска, сказані з цього приводу: «Я радий, що був укладений договір між Телевізійним Центром Ватикану і 21-м каналом, який є єпархіальним телебаченням Буенос-Айреса. Це конкретний спосіб ознайомити Італію і Європу з життям Церкви в Буенос-Айресі. Використання зображень допомагає будувати мости і шукати способи церковного свідчення на різних широтах світу. Це допомагає нам в якійсь мірі бути менш чужими один одному і зміцнювати єдність».

Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі заявив: «Ми наближаємося до 30-ї річниці з дня заснування Ватиканського Телевізійного Центру, яка відзначатиметься у жовтні цього року. У зв'язку з цим ми запланували кілька важливих ініціатив».

Зі свого боку генеральний директор телецентру Ватикану монс. Даріо Едоардо Вігано наголосив, що «відео- та аудіоматеріали є важливим документальним джерелом». Хоча традиційно історія відтворювалася за письмовими джерелами, все частіше для більш точної і детальної реконструкції історичних подій використовуються джерела аудіовізуальні.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va

 


на правах реклами:

лагоустройство и ландшафтный дизайн дома