Ватиканський відеоролик про міграцію отримав міжнародну премію
  • Пон, 18/06/2018 - 16:27

Явище міграції і трагедія тисяч мігрантів і біженців, змушених втікати від воєн, голоду, переслідувань і природних катаклізмів, спричинених змінами клімату – про це йде мова в короткому відеоролику, що отримав нагороду за «Найкращу соціальну стратегію» на 12-му Міжнародному фестивалі соціальної реклами в Мадриді, відомого під назвою «Publifestival», що відбувся в Мадриді 15 червня 2018 р. Таким чином, увага Святого Престолу до знедолених і заклик Папи Франциска до допомоги їм, стали прикладом сприяння позитивним соціальним перетворенням через маркетинг.

Приймати, захищати, підтримувати й інтегрувати

Відеоролик був виготовлений агенцією «La Machi. Communication for Good Causes» на замовлення Відділу з питань мігрантів і біженців Дикастерії сприяння цілісному людському розвиткові. У ролику, що триває 3,5 хвилин, Святіший Отець пояснює чотири основні дії – приймати, захищати, підтримувати й інтегрувати – до яких він закликає уряди, організації і всіх людей для того, аби відповісти на виклик міграції.

Заклик до відповіді на нагальну потребу

Відео, що перекладене на 30 мов, вперше було представлене під час оціночної сесії Глобального договору ООН щодо мігрантів, що проходила в Мексиці в грудні 2017 р., а також під час інших заходів ООН, що відбувалися в різних частинах світу на тему захисту мігрантів та біженців.

«Папа Франциск дає християнську і дійсно цивілізовану відповідь на основні потреби людей, що переміщаються», – зазначив під час церемонії вручення нагороди отець Майкл Черні, ТІ, Заступник Секретаря Відділу з питань мігрантів і біженців Дикастерії сприяння цілісному людському розвиткові. «Через зображення, музику і дії у відеоролику, – додав він, – цей заклик Святішого Отця стає справді нагальним. Ми радо сприяємо тому, щоб це зворушливе і мотивуюче послання дійшло до мільйонів зацікавлених людей у всьому світі».  

Інші нагороди  

Міжнародний фестиваль соціальної реклами нагородив ще один відео-ролик – презентацію останнього Апостольського напоумлення Папи Франциска  «Gaudete et Exsultate» про покликання до святості у сьогоднішньому світі. Цей відеоролик був виготовлений Ватиканським медіацентром також спільно з агенцією «La Machi».