Важкі питання. Чи є новини про індійського священика, викраденого в Ємені?
  • Втр, 23/08/2016 - 11:00

ПИТАННЯ: Яка ситуація на сьогоднішній день зі священиком, викраденим в Ємені?

ВІДПОВІДЬ: Останнє офіційне повідомлення Салезіанського інформаційного агентства, щодо викрадення отця Тома Ужунналіла, не містить жодних додаткових відомостей у порівнянні з попередніми новинами. Доля салезіанського священика, викраденого 4 березня, невідома. Апостольський вікарій Південної Аравії Пол Хіндер 10 серпня заявив: «У нас немає жодних точних відомостей. Відомо лише, що щось просувається, але ніякої впевненості немає».

Протягом п'яти місяців, що минули з моменту нападу бойовиків на Місіонерів Милосердя, під час якого було вбито 4 монахині і 12 мирян, про отця Ужунналіле регулярно поширювалися чутки і непідтверджена інформація, йдеться в повідомленні Салезіанського інформаційного агентства. Наприклад абсолютно позбавлені підстав чутки про те, що індійський місіонер був розп'ятий в Страсну П'ятницю. Не так давно в «Фейсбуці» з'явилися фотографії і відеоролики із знущанням над о.Ужунналілом. Але справжність цих фотографій і відеозаписів поставили під сумнів як індійські салезіани, так і експерти з Міністерства закордонних справ Індії.

4 серпня міністр закордонних справ заявив, що уряд Індії вживає всіх необхідних заходів для звільнення священика і для його безпеки. Міністр зустрівся з рідними викраденого місіонера.

Разом з тим, монс. Хіндер підкреслив, що до цього дня «ні у кого не було прямих контактів з отцем Томом. Відсутні будь-які докази того, що він живий».

Дон Франческо Череда, вікарій головного настоятеля Салезіанцев Дона Боско, нагадує про необхідність продовжувати молитися за отця Тома і за християн, переслідуваних у всьому світі.