Важкі питання. Кріоконсервація і вчення про воскресіння
  • Втр, 22/08/2017 - 16:31

ПИТАННЯ:

Якщо вченим вдасться здійснити кріоконсервацію дорослих людей, чи не буде це революцією для віри, адже людина зможе воскреснути коли захоче і розповісти іншим про те, що відбувається в потойбічному світі?

ВІДПОВІДЬ:

Почнемо з того, що дана практика, навіть якщо б вона існувала і була можливою насправді, жодним чином не пов'язана з вченням про воскресіння. Воскресіння означає повернення до життя, в той час як відновлення життєздатності людського тіла після періоду «заморожування» його функцій не означала б повернення від смерті до життя, але відновлення повноцінних життєвих здібностей після тривалого періоду, коли ці функції були зведені до мінімуму.

Якщо порівняти це з існуючою практикою кріоконсервації ембріонів, то сталося б більш-менш те ж саме - зведення до мінімуму будь-яких проявів руху (яке і є головною характеристикою життя). Якщо в результаті цих маніпуляцій настає смерть, то нічого вже зробити не можна, відновлення неможливе.

 Якщо розморозити «законсервовану» людину після кількох століть, вона нікому не зможе розповісти про потойбічний світ, оскільки за ці століття вона не набере ніякого багажу досвіду і знань, а «прокинеться» в тому ж стані, в якому вона знаходилася в момент кріоконсервації.