"Важкі питання". Як ставитися до «прискорених шлюбів», які практикуються в Лас-Вегасі?
  • Втр, 28/10/2014 - 20:21

ПИТАННЯ: Як ставитися до «прискорених шлюбів», які практикуються в Лас-Вегасі?

ВІДПОВІДЬ:  Судячи з повідомлень на інтернет-сайті, що рекламує шлюб в Лас-Вегасі, йдеться про церемонію, яка не має ніякого відношення до церковного шлюбу. В описі послуги присутня якась «каплиця», в якій церемонію можна провести при бажанні, але точно так само в числі можливих місць її проведення пропонуються й інші місця - готель, альтанка або навіть «тунель», де весілля можна зіграти не виходячи з автомобіля. Шлюб дійсно реєструється, але тільки в актах цивільного стану, і його дійсність можна підтвердити в інших країнах за допомогою апостиля. Таким чином, ця церемонія має те ж значення, що і реєстрація шлюбу в ЗАГСі, тобто не має відношення до вчинення Таїнства Шлюбу.

Подружжя, які розлучилися після такої церемонії, з церковної точки зору вільні. Період між таким  весіллям і розлученням слід вважати позашлюбним співжиттям.

Церемонії «прискореного шлюбу» для туристів з позиції віруючої людини повинні розглядатися так само, як і церемонія реєстрації шлюбу в ЗАГСі. Вони можливі тільки як крок, що випереджає церковний шлюб, і не дають права вважати себе чоловіком і дружиною до здійснення Таїнства Шлюбу.